Δραστηριότητες

  • Χλωρίδα και Πανίδα
    Χλωρίδα και Πανίδα Πηλίου , Άγιoς Δημήτριος
    Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Ιστορία Πηλίου
    Ιστορία Βόλου , Βόλος
    Η πόλη του Βόλου ελευθερώθηκε από τους Τούρκους και ενσωματώθηκε στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος στις 2/11/1881. Τα πρώτα χρόνια χαρακτηρίζονται από την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας του Βόλου. Γραμμή Βόλου - Λάρισας (1886), Βόλος - Αγριά - Λεχώνια - Μηλιές (1892 - 1903). Η γραμμή του Πηλίου καταργήθηκε το 1971 λόγω της ανάπτυξης της αυτοκίνησης. Το 1996 ξανασφύριξε ο θρυλικός "Μουτζούρης" όχι για συγκοινωνιακούς αλλά για τουριστικούς λόγους.
  • Εκκλησίες
    Χρήσιμα τηλέφωνα: Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου 2426 0 22520 Αστυνομία Ζαγοράς 2426 0 22529 Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς 2426 0 22591
    Ιστορία Τσαγκαράδας , Τσαγκαράδα
    Με την ιστορία της Τσαγκαράδας , του πανέμορφου χωριού - δάσους που, μετά τον τελευταίο μακροχρόνιο μαρασμό του, συνήλθε κι εξελίχτηκε στις μέρες μας σ’ ένα απ’ τα πρώτα τουριστικά κεφάλαια του Πηλίου
  • Φεστιβάλ
    Τσαγκαράδα
    6975322472
    2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας , Τσαγκαράδα
    26 – 29 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος.
  • Ιστορία Πηλίου
    Ιστορικά Στοιχεία Σκοπέλου , Άγιoς Δημήτριος
    Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).
  • Ιστορία Πηλίου
    Ηλίας Λεφούσης , Κερασιά
    Ο Ηλίας Λεφούσης για το μεγάλο αυτό συγγραφικό έργο τιμήθηκε από πολλούς φορείς του Βόλου και της περιοχής (Δήμος Βόλου, Εργατικό Κέντρο Βόλου κ.α.). Έφυγε στις 22-9-08 στη Θεσσαλονίκη, δίχως να προλάβει να ολοκληρώσει το τελευταίο βιβλίο του αφιερωμένο στην οικολογία.
  • Κρήνες
    Κρήνες Ζαγοράς , Ζαγορά
    Οι κρήνες της Ζαγοράς όπως και των άλλων πηλιορείτικων χωριών είναι αξιοπρόσεκτα κτίσματα και αξιόλογα δείγματα λαϊκής τέχνης, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής Οι κρήνες της Ζαγοράς όπως και των άλλων πηλιορείτικων χωριών είναι αξιοπρόσεκτα κτίσματα και αξιόλογα δείγματα λαϊκής τέχνης, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής.
  • Βιβλιοθήκες
    Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς , Ζαγορά
    Η Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς ιδρύθηκε το 1762.Βασικοί και αποτελεσματικοί συντελεστές της ιδρύσεως της είναι δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ζαγοράς. Οι φιλογενείς και φιλόμουσοι Ιωάννης Πρίγκος(1725-1789) και οικουμενικός πατριάρχης Καλλίνικος ο Γ΄(1713-1791).
  • Μονοπάτια Πηλίου
    Διαδρομή Χάνια-Κισσός , Κισσός
    Στόχος μας είναι να δώσουμε στο απλό περιπατητή την ευκαιρία να περπατήσει τις διαδρομές με ασφάλεια και, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις προσανατολισμού, να μπορεί να βρει εύκολα το μονοπάτι.
  • Εταιρίες
    Ζαγορά Πηλίου, 37001
    24260 23566, 23460
    Λειτουργεί ολο το χρόνο
    Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς , Ζαγορά
    Ζαγορά, σ’ αυτόν τον τόπο, το Νοέμβριο του 1993, ιδρύθηκε ο Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο μοναδικός Γυναικείος Συνεταιρισμός της Μαγνησίας, από 50 γυναίκες που θέλησαν να αξιοποιήσουν τις παραδόσεις τους και να προσφέρουν υπηρεσίες όχι στεγνά τουριστικές, αλλά δουλειά με κέφι, μεράκι και ποιότητα.
  • Συνεταιρισμοί
    Ζαγορά, Μαγνησίας
    +30.24260 22450
    +30.24260 22685
    Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου , Ζαγορά
    Ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς διαθέτει σήμερα ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο συγκρότημα ψυγείων – διαλογητηρίων, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και αποδεικνύει το συνεχές επενδυτικό έργο που πραγματοποιείται στον τομέα εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής του υποδομής.
  • Εκκλησίες
    Εκκλησίες Ζαγοράς , Ζαγορά
    Οι περισσότερες εκκλησίες είναι χτισμένες πριν από τρεις αιώνες, και ακόμη πρωτύτερα. Στο διάστημα της πολύχρονης παρουσίας τους, από τα χτυπήματα των στοιχείων της φύσης και άλλες αιτίες, κάποια ξωκλήσια έχουν καταστραφεί, αλλά έχουν επισκευαστεί άτεχνα και όλα, σχεδόν ,έχουν χάσει λίγο ή πολύ τον αρχικό τους στολισμό