Αερινό

Το Αερινό βρίσκεται νοτίως του Βελεστίνου σε απόσταση έξι χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 180μ. περίπου. Αναγνωρίστηκε ως κοινότητα το 1950 και από το 1988 αποτελεί διαμέρισμα του Δήμου Φερών με πληθυσμό 512 κατοίκους. Επί Τουρκοκρατίας η περιοχή ήταν ιδιοκτησία, τσιφλίκι Τούρκου αξιωματούχου.

Η παλιά ονομασία «Περσοφλί» σημαίνει τόπος των Περσών. Με το Δ. 19/7/1928 «περί μετονομασίας κοινοτήτων και συνοικισμών»το χωριό μετονομάστηκε σε Αερινό από την επιτροπή ονομασίας, επειδή φυσούσε δυνατός αέρας την ημέρα που το επισκέφτηκε. Με τους σεισμούς του 1957 το χωριό ισοπεδώθηκε, ανοικοδομήθηκε εκ νέου και σήμερα είναι ένα σύγχρονο χωριό, με εκκλησία του Αποστόλου Θωμά. Ο πληθυσμός του Αερινού σχηματίστηκε από τις λίγες οικογένειες των κολλήγων του τσιφλικιού, από οικογένειες που ήρθαν από τα γύρω μέρη και από Μικρασιάτες πρόσφυγες, που κατέφυγαν εδώ μετά την καταστροφή του 1922.

Πηγή: Δήμος Ρήγα Φεραίου

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).