Άγιος Λαυρέντιος

Ένα από τα μοναδικά αρχαιότερα χωριά του Πηλίου, με το όνομα του οποίου δόθηκε από το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι, λίγο έξω από το χωριό, που χρονολογείται από το (1378) και ιδρύθηκε από τον όσιο Λαυρέντιο που ήρθε στην περιοχή προερχόμενος από το Άγιο Όρος. Είναι ένα ορεινό παραδοσιακό χωριό σε απόσταση 20 χλμ από το Βόλο και σε 600μ υψόμετρο. Είναι πολύ γνωστό για τα επιβλητικά αρχοντικά του όπως του Σήνη, του Κανταρτζή και του Γκλανάνη. Επίσης αξιοσημείωτα είναι και τα γραφικά του καλντερίμια καθώς προσφέρονται για ένα αναζωογονητικό περπάτημα.

Στις 15-16 Αυγούστου τελείται πανελλήνιο προσκύνημα, κατά το οποίο συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Επίσης, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου συγκεντρώνονται όλοι οι κάτοικοι του χωριού στην κεντρική πλατεία, όπου διοργανώνεται η γιορτή κρασιού με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Εάν η διαμονή σας θέλετε να σας μείνει αξέχαστη τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Παλιό Ελαιοτριβείο, ένα κτίσμα του 19ου αιώνα το οποίο μετατράπηκε με πολύ μεράκι και μαστοριά σε ένα πολυτελή ξενώνα διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του αρχικού πέτρινου κτιρίου. Το "Παλιό Ελαιοτριβείο" βρίσκεται δίπλα σ' ένα κελαρυστό ποταμάκι. Ολόκληρο το χωριό, είναι ένα μνημείο Πηλιορείτικης Τέχνης με θαυμάσια κτίρια, βρύσες και καλντερίμια.  Μέσα από ένα τοπίο που εναλλάσσεται διαρκώς χωρίς να κουράζει, αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε τα μονοπάτια προς τη Δράκεια και τα Χάνια.

Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.