Αγριά

   Πανοραμική άποψη πλατείας Αγριάς

7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου βρίσκεται η πανέμορφη Αγριά, ο παραθαλάσσιος αυτός τουριστικός προορισμός ο οποίος βρίσκεται στην πλευρά του Παγασητικού κόλπου. Η Αγριά, μια σύγχρονη και δυναμική κωμόπολη, προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και απόλαυσης μέσα από τα πολυάριθμα παραλιακά ταβερνάκια, τα εστιατόρια, τα τσιπουράδικα με τους πεντανόστιμους μεζέδες και τα αναψυκτήρια. Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό για μια βόλτα στην παραλία της Αγριάς, απολαύστε τον καφέ σας σε μια από τις πολλές καφετέριες και γευθείτε καλομαγειρεμένο φαγητό και παραδοσιακές συνταγές από τις ταβέρνες της περιοχής. Επίσης επισκεφτείτε μετά την Αγριά και κατά μήκος της παραλίας το Σουτραλί.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν μέσα από τις πολλές πολιτιστικές-καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει με επιτυχία ο Δήμος κάθε χρόνο. Μια από αυτές είναι και το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο οποίο συμμετέχουν σολίστ από όλο τον κόσμο αλλά και η ‘Ψαράδικη Βραδιά’ , ένα παραδοσιακό γλέντι, στο οποίο προσφέρονται άφθονα ψάρια και το κέφι διαρκεί ως το πρωί.

Αξίζει ακόμη να επισκεφθείτε το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το εκκλησάκι της Παναγιάς που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο. Απολαύστε τη βόλτα σας στην παραλία και αγοράστε υπέροχα κεραμικά, φρέσκα φρούτα και γλυκά του κουταλιού.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).