Αλογόπορος

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το ναυτικό Τρίκερι, απέναντι από το νησάκι Παλιό Τρίκερι, βρίσκεται η παραλία του Αλογόπορου. Το παραθαλάσσιο συγκρότημα βρίσκεται στην καρδιά του Παγασητικού και περιβάλλεται από πλόυσιο πράσινο. Η πετρώδης ακτή του και τα γαλανοπράσινα ρηχά νερά του κάνουν το τοπίο γαλήνιο και σύντομα σε απορροφά η ηρεμία που εκπέμπει. Κατάλληλο μέρος για οικογένειες και όσους θέλουν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης. Από αυτό το σημείο, μπορεί να οδηγηθεί κανείς στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί του Παγασητικού, το Παλιό Τρίκερι, με το καίκι που στέκει στην παραλία καθημερινά. Δεν χρειάζονται περισσότερα από 15 λεπτά θαλάσσειας πορείας για να φτάσει κανείς εκεί και έπειτα να αφομοιωθεί με τους παραδοσιακούς ρυθμούς του νησιού, καθώς στο Παλιό Τρίκερι ο χρόνος έχει σταματήσει στην ξεχασμένη καθημερινότητα μιας άλλης εποχής. Μοναδικό, ίσως, μειονέκτημα να αποτελεί το γεγονός οτι δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία από το Τρίκερι στον Αλογόπορο ως αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι πιο δύσκολη. Ωστόσο, μπορεί να επιλέξει κανείς το περπάτημα, απολαμβάνοντας, καθώς κατηφορίζει, το πλούσιο σε βλάστηση τοπίο και τη θέα στα λαχταριστά νερά του Παγασητικού.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).