Βυζίτσα

   Πανοραμική άποψη πλατείας Βυζίτσας

   Πανοραμική άποψη πλατείας Bυζίτσας

Η Βιζίτσα αποτελεί τον τέλειο προορισμό για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μέσα από τα αρχοντικά αιώνων που στέκονται επιβλητικά δίνοντας μοναδική διάσταση στο χώρο. Στον αέρα πλανιέται κάτι από αρχοντιά, βαθιά καλλιέργεια, ιστορία, σοφία. Ένα πανέμορφο χωριό σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, ένα ζωντανό μουσείο πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ζήσει μέσα στον παραδοσιακό διάκοσμο και την ιστορική ατμόσφαιρα που επικρατεί καθώς τα αρχοντικά της προσφέρονται για αξέχαστη διαμονή. Οι ώρες της διασκέδασης είναι αφιερωμένες στην κεντρική πλατεία του χωριού, μέσα από την οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τα καταπράσινα αιωνόβια πλατάνια. Τα γραφικά μονοπάτια διατίθονται για αξέχαστες βόλτες θαυμάζοντας όλη την ομορφιά του τόπου.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου (1789) και την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής (1725).

Τρεις καταπληκτικές γιορτές γεμάτες γλέντι και διασκέδαση πραγματοποιούνται το καλοκαίρι. Στη 1 Ιουλίου γιορτάζονται οι Άγιοι Ανάργυροι, στις 15 Αυγούστου η Παναγία και στις 29 ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία του χωριού, με πολύ κρασί, ελληνική παραδοσιακή μουσική και τοπικοί χοροί το γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).