Κάτω Γατζέα

Ένας παραθαλάσσιος οικισμός στις όχθες του Παγασητικού και ένα ιδανικό ορμητήριο για τις περιηγήσεις σας στο Πήλιο. Είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού και απέχει 18 χλμ από τον Βόλο. Εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες ακρογιαλιές του Πηλίου. Στα γραφικά ταβερνάκια της ακτής, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ντόπιο τσίπουρο και θαλασσινά εδέσματα, με φόντο το ήσυχο λιμανάκι του χωριού, το οποίο συχνά φιλοξενεί γιοτ κατοίκων και επισκεπτών. Εκεί μπορείτε να αγναντέψετε πανέμορφα δειλινά. Η περιοχή προσφέρεται για κολύμπι, βόλτες στο χωριό, περιπάτους, πεζοπορίες στα ορεινά καλντερίμια καθώς και ποδηλασία. Επίσης, διαθέτει μερικά από τα πιο οργανωμένα κάμπινγκ στο Πήλιο.

Η Κάτω Γατζέα με την Άνω Γατζέα συνδέονταν με αρκετά μονοπάτια και καλντερίμια, σήμερα αυτή η διαδρομή αντιστοιχεί σε έναν αγροτικό δρόμο. Φτάνοντας όμως στα πρώτα σπίτια της Άνω Γατζέας διατηρείται γραφικό καλντερίμι σε άριστη κατάσταση, το οποίο συνεχίζει και φτάνει στην εξαιρετική πλατεία του χωριού.

Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.