Κεραμίδι

44 χλμ. από την πόλη του Βόλου, στο βορειο-ανατολικό άκρο του νομού Μαγνησίας, στα όρια μεταξύ Πηλίου και Μαυροβουνίου και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, βρίσκεται ένα από λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου μαγευτικά χωριά του Πηλίου, το υπέροχο Κεραμίδι.

Ένα γραφικότατο χωριό, με το Αιγαίο να απλώνεται στα πόδια του και τη Χαλκιδική να διακρίνεται στο βάθος του ορίζοντα, συνδυάζει μοναδικά το βουνό (υψόμετρο 300 μ.) με τη θάλασσα (απόσταση 5 χλμ.).
Τρεις διαδοχικές πλακόστρωτες πλατείες, κτισμένες σύμφωνα με τη χαρακτηριστική Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, δεσπόζουν στο κέντρο του χωριού :
η κεντρική ή "Αλωνάκι" κατά τους παλιούς, με τα πανύψηλα πλατάνια και τα τριγύρω μαγαζάκια και ταβέρνες, της εκκλησίας του Αγ.Γεωργίου, και του σχολείου, με λυγερά κυπαρίσσια και υπέροχη θέα στο πέλαγος. Η εκκλησία του Αγ.Γεωργίου είναι ρυθμού βασιλικής, με χαγιάτι γύρω-γύρω, σκεπή από πλάκα και χρονολογία θεμελίωσης το 1787.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).