Κοκκίνα

Η Κοκκίνα απέχει 37 χλμ από τον Βόλο και 11 χλμ από το Βελεστίνο.

Η αρχαιότερη αναφορά για την ιστορία του χωριού είναι ότι στην Τουρκοκρατία υπάγονταν στο Κατηλίκιο του Βελεστίνου. Γύρω στο 1860 ο μητροπολίτης Δημητριάδος Δωρόθεος Σχολιάρος μας πληροφορεί ότι είχε 10 οικογένειες, 60 κατοίκους και εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Η Κοκκίνα μετά το 1881 βρέθηκε να είναι τσιφλίκι του μεγαλοτσιφλικά της εποχής εκείνης Μαργ. Αποστολίδη, που μάλιστα είχε κτίσει στην Κοκκίνα το «κονάκι» του, ένα διώροφο μέγαρο, όπου φιλοξενούσε τακτικά Έλληνες και ξένους επισήμους. Σήμερα η Κοκκίνα υπάγεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι κάτοικοί της ασχολούνται με τη γεωργία με σύγχρονες, αποδοτικές και δυναμικές καλλιέργειες.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.