Λαύκος


 
 Πανοραμική άποψη Λαύκου  Πανοραμική άποψη Λαύκου

Πρόκειται για ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό του Πηλίου. Απέχει μόλις 45χλμ από την πανέμορφη πόλη του Βόλου και βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων, μαγεύοντας τον επισκέπτη με την υπέροχη θέα που χαρίζει προς την Μηλίνα , το νησάκι του Άλατα και τον Παγασητικό κόλπο. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού διατηρείται,με πολλά πετρόχτιστα σπίτια, παλιά αρχοντικά, και πλακόστρωτα καλντερίμια που σε προσκαλούν να τα γνωρίσεις. Για τους λάτρεις της φύσης θα προτείναμε να ακολουθήσουν το μονοπάτι που αρχίζει από το Λαύκο και μέσα από μία μαγευτική διαδρομή με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, καταλήγει στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πάλτση. Γύρω από το χωριό ξεκινούν και άλλα θαυμάσια μονοπάτια για περίπατο όπως το μονοπάτι για την Μηλίνα ή το μονοπάτι για την Χονδρή Άμμο. Ο Λαύκος κτισμένος αμφιθεατρικά και σε δεσπόζουσα θέση πάνω στη νότια κορυφογραμμή του Πηλίου, περιβάλλεται από πολλούς ελαιώνες. Τα περιποιημένα πετρόκτιστα σπίτια με τους κήπους γεμάτους λουλούδια, οι παραδοσιακές βρύσες με το δροσερό νερό, τα ατελείωτα πλακόστρωτα καλντερίμια μέσα στο χωριό και η απρόσκοπτη θέα σε όλο τον Παγασητικό θα μαγέψουν τον επισκέπτη.

Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).