Μικρό Περιβολάκι

Το χωριό Μικρό Περιβολάκι βρίσκεται 11 χλμ από το Βελεστίνο και 31 χλμ από το Βόλο.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι Βλάχοι αμιγείς Περιβολιώτες στην καταγωγή. Κατοίκησαν μόνιμα στην περιοχή μεταξύ 1870-1880. Αρχικά το χωριό ονομαζόταν Ταχταλάσι (Σανιδοχώρι), το οποίο προήλθε από τον τέως Δήμο Φερών. Αργότερα μετονομάστηκε σε κοινότητα Μικρού Περιβολακίου ως το 1998.

Οι προηγούμενοι κάτοικοι της περιοχής ήταν καραγκούνηδες. Απ΄ αυτούς αγοράστηκε ολόκληρη η κτηματική έκταση για κτηνοτροφική χρήση, κοινή νομή γι΄αυτό δεν υπάρχει παλαιότερη διανομή. Η μετακίνηση του βλάχικου πληθυσμού από την Πίνδο προς τη Θεσσαλία γινόταν λόγω του επαγγέλματος. Γινόταν η μετακίνηση για τα χειμαδιά τους και αργότερα μετά το 1870 αγόρασαν την έκταση του Μ. Περιβολακίου για τη χρήση που αναφέρεται.

Πηγή: Δήμος Ρήγα Φεραίου

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).