Νέα Αγχίαλος

Αγχίαλος, μία από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις του νομού, ετυμολογικά σημαίνει "η πολιτεία της θάλασσας". Είναι γνωστή για την πανέμορφη παραλία της με την μαύρη άμμο, το γραφικό λιμανάκι, τον πευκόφυτο λόφο της (Ακρόπολη της αρχαίας Πυράσου) και για τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται σε όλο σχεδόν το πολεοδομικό συγκρότημα: ερείπια κοσμικών κτιρίων και παλαιοχριστιανικών εκκλησιών με εξαιρετικά ψηφιδωτά.

Στην Νέα Αγχίαλο βρίσκεται ένα από τα δύο αεροδρόμια του νομού. Η τουριστική υποδομή (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, συγκοινωνίες, συνεδριακός χώρος) προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη για άνετες διακοπές.

Γραφικοί παραλιακοί οικισμοί:

της Κριθαριάς, του Μαράθου, του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών, της Μεγάλης Βαλανιδιάς και της Δημητριάδος δίνουν την δυνατότητα για μικρές εξορμήσεις παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται όλο το χρόνο με αποκορύφωμα τη γιορτή του κρασιού στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου όπου προσφέρεται δωρεάν κρασί από το οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Η Δήμητρα" ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.