Πινακάτες

   Πανοραμική άποψη πλατείας Πινακάτων

   Πανοραμική άποψη πλατείας Πινακάτων

Πρόκειται για ένα αυθεντικό παραδοσιακό χωριό σε υψόμετρο 560μ και απέχει 27χλμ ανατολικά από τον Βόλο. Οι Πινακάτες ολοκληρώνουν το μαγευτικό σύνολο των διάσπαρτων χωριών του Πηλίου. Τα πανέμορφα τοπία, η εξαιρετική θέα στον Παγασητικό κόλπο και η Πηλιορείτικη ατμόσφαιρα χαρίζουν στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση συμμετοχής σε ένα παραμύθι ζεστής φιλοξενίας.

Τα πλακόστρωτα καλντερίμια οδηγούν σε φυσικά μονοπάτια, παραδοσιακές αυλές και αρχοντικά. Πολλά από τα παλιά κτίρια και αρχοντικά έχουν ανακαινιστεί και τώρα πλέον είναι κατοικίες και καταλύματα, εστιατόρια και καφενεία. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μια δροσερή ατμόσφαιρα, που προέρχεται από τα φύλλα του 500 ετών γέρου πλάτανου, προσφέρεται για φαγητό, ντόπια κρασιά και τσίπουρα στο φυσικό και ήσυχο περιβάλλον που επικρατεί. Επίσης, στην πλατεία του χωριού μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και την περίφημη βρύση με τις λεοντοκεφαλές, χτισμένη από το 1894.

Βασική απασχόληση των κατοίκων αποτελούν τα αγροτικά στολίδια του χωριού, οι ελαιώνες και τα αμπέλια που απλώνονται νότια και προς τη θάλασσα, και πιο ψηλά στο βουνό οι μηλιές και οι ήμερες καστανιές.

Μια ευκαιρία για αξέχαστη περιπέτεια είναι το Τρενάκι του Πηλίου, το οποίο κάνει στάση στον οικισμό Ογλάς και έτσι θα μπορέσετε να θαυμάσετε όλο το καταπράσινο τοπίο του Πηλίου.

Γλέντι και τρελό κέφι με ντόπια εδέσματα, τσίπουρο και κρασί συνοδεύουν τα πανηγύρια του Αγίου Δημητρίου στις 20 Αυγούστου και του Αγίου Αθανασίου στις 2 Μαΐου.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).