Τρίκερι

   Πανοραμική άποψη Παγασητικού από το Τρίκερι

   Πανοραμική άποψη Τρικερίου

   Πανοραμική άποψη τρικεριώτικου γάμου-προικιά

   Πανοραμική άποψη πλατείας Τρικερίου

Ένα δείγμα της πολυμορφίας του Πηλίου, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός νησιώτικου οικισμού. Υψώνεται στην κορυφή του όρους Τισσαίο και ξεδιπλώνεται στις αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά του Παγασητικού και Αιγαίου. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια οδηγούν τους επισκέπτες στις περίφημες εκκλησίες του, στα μοναστήρια και στους πύργους του που στέκονται εκεί για αιώνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες του Αγ. Αθανασίου και της Αγ. Τριάδας όπου υπάρχει θρόνος του Ναπολέοντα.

Αρχοντικά των οποίων διατηρούνται μέχρι σήμερα και δεσπόζουν στα στενά καλντερίμια του χωριού. Ζωντανή διατηρείται ακόμα η παράδοση, που θέλει τις γυναίκες του χωριού να φορούν την τοπική ενδυμασία στις γιορτές και τα πολλά πανηγύρια, που πραγματοποιούνται από όλους τους κατοίκους του χωριού με τρελό κέφι, κρασί, παραδοσιακή μουσική και τοπικοί χοροί έτσι ώστε το γλέντι να κρατάει μέχρι το ξημέρωμα. Τα πανηγύρια δεν οφείλονταν μόνο στις γιορτές των εκκλησιών, αλλά και στους γάμους.

Έθιμο αποτελεί το γλέντι που ακολουθεί μετά από τις γαμήλιες τελετές, όπου όλοι οι συγχωριανοί και κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και με την συνοδεία ζωντανής μουσικής και κρασιού χορεύουν το ζευγάρι μέχρι το πρωί.

Οι κάτοικοι ήταν ψαράδες, σφουγγαράδες, και τολμηροί καπεταναίοι και γι �αυτό οι περισσότερες οικογένειες ζούσαν μόνο από την θάλασσα καθώς δεν υπήρχαν άλλες ασχολίες.

Πλακόστρωτα καλντερίμια για όσους αγαπούν την πεζοπορία ενώνουν το Τρίκερι με τις Κόττες και την Αγία Κυριακή. Εάν προτιμάτε το κολύμπι τότε είναι μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε τον Αλογόπορο, μια παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το νησάκι Παλιό Τρίκερι, απέχει μόλις λίγα μέτρα από το χωριό και μπορείτε να το επισκεφτείτε παίρνοντας θαλάσσιο ταξί.

Στην κεντρική πλατεία μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας και τον καφέ σας, κάτω από τα μεγάλα πλατάνια, στις μικρές ταβερνούλες και τις ωραίες καφετέριες με άψογη εξυπηρέτηση.

Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό όπου κρατά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, ένα ιδανικό μέρος για αξέχαστες διακοπές και ένας επίγειος παράδεισος έτοιμος να δεχτεί και να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες.    

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).